Nieuwe Scandinavische thrillers | Weekendvoer: Films, Series, Games, Boeken en meer!

Nieuwe Scandinavische thrillersDeze keer een overzichtje van alle nieuwe Scandinavische thrillers die uit gaan komen, of net uitgekomen zijn.

deense thriller kapringenKapringen

Internationale titel A Hijacking (2012

Wanneer het vrachtschip waarop hij werkt op de Indische Oceaan wordt aangevallen door piraten, is dat voor Morten, de scheepskok het begin van een helse strijd, en hij zal alles op alles moeten zetten wil hij zijn vrouw en dochtertje ooit nog terug zien. 

Verwacht releasedatum: 20 september

Bekijk de trailer van Kapringendeense thrller idaID:A (2011)


Deense Misdaad / Thriller rondom een vrouw, Aliena, die op een dag wakker wordt aan de oever van een Franse rivier. Aliena heeft geen idee wie ze is , en hoe ze daar terecht is gekomen, en hoe ze aan die zak met 2 miljoen euro komt. Op zoek naar haar identiteit komt ze er al gauw achter dat er mensen die het op haar gemunt hebben, maar wie zijn ze, en waarom zitten ze achter haar aan?

Bekijk de trailer van ID:A
Hamilton zweedse thrillerHamilton - I Nationsens Interesse

Internationale titel: Hamilton (2012)

Hamilton, de Zweedse James Bond, wordt naar Ethiopië gestuurd om de ontvoering van een Zweedse ingenieur te onderzoeken. Hij ontdekt echter al snel een complot voor een terroristische aanslag in Zweden.


Bekijk de trailer van Hamilton : In the Interest of the Nationzweedse thriller the jinxOlycksfågeln

Internationale titel: The Jinx (2011) SE

Wanneer er een dodelijk ongeluk plaatsvind, en de omgekomen automobiliste sterk naar drank stinkt, lijkt het een duidelijke zaak voor rechercheurs Patrik Hedström en Hanna Kruse. Toch blijft bij Patrick het gevoel knagen dat er meer aan de hand is. Hij besluit de zaak dieper te onderzoeken en ontdekt dat het geen ongeluk was, maar moord. Samen met zijn nieuwe collega Hanna gaan hij op jacht naar de dader.

Naar de gelijknamige literaire thriller van Camilla Läckberg

Bestel The Jinx op Dvd of Blu-rayZweedse thriller HypnotisorenHypnotisören (2012)


Wanneer een jonge vrouw wordt vermoordt in de buitenwijken van Stockholm, en even later ook haar ouders dood worden gevonden, lijkt het erop dat iemand het complete gezin wil uitroeien. Als een zoon ook wordt aangevallen, maar deze de aanval overleeft, gaat  detective Joona Linna de samenwerking aan met een psycholoog om door hypnose meer te weten te komen over de aanvaller.

Zweedse misdaad / thriller die vanaf 1 november 2012 in de bioscoop draait.

Bekijk de trailer van Hypnotisörennoorse thriller BabycallBabycall (2011)


Anna verhuist samen met haar achtjarige zoontje Anders naar een appartement in een groot flatgebouw. De verhuizing was niet vrijwillig aangezien Anna in het getuigenbeschermingsprogramma zit om haar te beschermen tegen de vader van Anders. Door alle gebeurtenissen is Anna extreem waakzaam en schaft zodoende een babyfoon aan om haar zoon in zijn slaap nog in de gaten te kunnen houden. Ze ontdekt echter dat ze hier meerdere babyfoons kan ontvangen uit andere appartementen, en nu is ze getuige van een mogelijke moord van een kind.


Bekijk de trailer van Babycall
Bestel Babycall op Dvd of Blu-ray
ijslandse thriller frostFrost (2012)


Wanneer  Agla en Gunnar op een ochtend wakker worden terwijl ze op expeditie zijn, ontdekken ze tot hun schrik dat al hun collega's vertrokken zijn van de gletsjer waar ze op kampeerden. Dit is slechts het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen.


Bekijk de trailer van Frost


Alle thrillers in bovenstaande lijst zijn afgelopen jaar uitgekomen, of komen uit binnen nu en een half jaar, er zullen ongetwijfeld titels zijn die ik ben vergeten te noemen, weet je er eentje, laat dan hieronder een reactie achter.  

- Beste Scandinavische thriller boeken
- Beste Scandinavische thrillers
- Beste Scandinavische horror
- Beste Zweedse misdaadfilms allertijden
- Beste Franse thrillers
- Meer Scandinavische thrillers
Deel op Google Plus

About Unknown

    Blogger Reactie
    Facebook Reactie

1 reacties:

  1. Niets aan toe te voegen, behalve een compliment voor alle mooie titels/films! Was en is genieten die scandinavische films, bovendien ook erg sterk ( verhaal, - onbekende- acteurs, tempo en beelden)!

    BeantwoordenVerwijderen