Beste horrorfilms uit Thailand | Weekendvoer: Films, Series, Games, Boeken en meer!

Beste horrorfilms uit Thailand

Ook in Thailand weten ze prima hoe ze de nachtrust moeten verstoren met een goede horrorfilm, de films hebben zoals veel Aziatische horrorfilms vaak een bovennatuurlijk tintje, en geven vaak blijk van een originaliteit waar Hollywood nog wat van kan leren. Hieronder vind je een selectie uit de beste horrorfilms uit Thailand van de laatste jaren, alle suggesties zijn voorzien van een trailer, zodat je gelijk kan zien of het je lijkt. Veel plezier.

 

beste thaise horrorfilm shutterShutter (2004)

Tun is een jonge veelbelovende fotograaf. De laatste tijd verschijnt er echter op sommige van zijn foto's een mysterieuze schaduw. Nadat er steeds meer van deze foto's opduiken gaat Tun de zaak onderzoeken en ontdekt tot zijn schrik dat de schaduw wel erg veel weg heeft van de vorm van een gezicht, een bekend gezicht.

In 2008 is er een Amerikaanse remake gemaakt van deze film onder dezelfde titel.

Bekijk de trailer van Shutterthaise horrorwho are youKrai... Nai Hong

Internationale titel: Who Are You? (2010)

De zoon van Nida heeft een contactstoornis, hij sluit zich volledig af van de buitenwereld en houdt zichzelf al 5 jaar verborgen op zijn kamer. Het enige contact wat Nida met haar zoon heeft verloopt via briefjes die onder de deur door worden geschoven. Wanneer de buitenwereld zich met hen begint te bemoeien, beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Bekijk de trailer van Who Are Youhorrorfilm phobia thailandSee Prang

Internationale titel: Phobia (2008)

Een viertal horrorverhalen in 1 film. In Phobia vind je 4 korte horrorfilms van jonge Thaise regisseurs die je op verschillende manieren kennis laten maken met de Thaise horror. Inmiddels is er ook een vervolg, onder de verrassende naam Phobia 2.

Bekijk de trailer van Phobia
re-cycle horrorfilms uit thailandGwai Wik

Internationale titel: Re-cycle (2006)

Na 3 bestsellers zit schrijfster  Tsui Ting-Yin vast terwijl ze met haar nieuwe boek Re-cycle, een horrorverhaal, bezig is. Terwijl ze wacht op nieuwe inspiratie om verder te kunnen schrijven, beginnen er echter vreemde dingen te gebeuren, die aan haar boek gerelateerd lijken te zijn.

Bekijk de trailer van Re-cycle

horrorfilm body 19Body Sob 19 

Internationale titel: Body #19 (2007)

Chon, een jonge student, loopt bij een psychiater om van zijn nachtmerries af te komen. In zijn nachtmerries ziet hij keer op keer een jonge vrouw afgeslacht worden. Volgens zijn psychiater hebben deze dromen een symbolisch karakter, al snel beginnen er echter doden te vallen op exact dezelfde wijze als Chon heeft gezien ion zijn nachtmerries.

Bekijk de trailer van Body #19thaise horror coming soonComing Soon (2008)


Originele Thaise horrorfilm over een filmoperateur, Chain, die nadat hij in slaap is gevallen in de bioscoop, er achter komt dat niet elke horrorfilm nep is.


Bekijk de trailer van Coming Soon
Bovenstaande selectie is slechts een kleine greep uit het grote aanbod goede horrorfilms uit Thailand, wel kan het soms lastig zijn om dit soort films met compleet met Nederlandse ondertiteling te vinden, maar zoals met veel dingen, blijven zoeken loont altijd, en anders bestaat er altijd nog zo iets als een taalcursus.

Heb je zelf nog goede suggesties? Hieronder kan je een reactie achterlaten, het wordt gewaardeerd!


- De beste horrorfilms van de laatste jaren
- Zuid-Koreaanse horrorfilms, koude rillingen gegarandeerd.
- De beste thrillers uit Zuid-Korea
- Japanse horror, das pas eng!
- De beste Franse horrorfilms
- Spaanse horrorfilms
- De allerbeste Scandinavische horrorfilms
Deel op Google Plus

About Unknown

    Blogger Reactie
    Facebook Reactie

0 reacties:

Een reactie plaatsen