Leukste romantische komedies | Weekendvoer: Films, Series, Games, Boeken en meer!

Leukste romantische komedies

Hoewel wij onszelf hier bij Weekendvoer graag zien als een stel stoere bonken, moeten we toegeven dat ook wij af en toe wel een romantische komedie verwerken. Puur alleen om er voor jullie over te kunnen berichten natuurlijk.


love actually romantische komedieLove Actually (2003)

8 elkaar kruisende verhalen over de levens van verschillende Londenaren, allen op hun manier bezig met de liefde.


Bekijk de trailer van ´Love Actually´

knocked up romantische comedyKnocked Up (2007)

Het leven van Alison komt compleet op zijn kop te staan wanneer ze zwanger raakt van een one-night stand met de goedaardige nietsnut Ben.

Bekijk de trailer van ´Knocked Up´beste romantische komedie the holidayThe Holiday (2006)

Wanneer het liefdesleven van Amanda aan puin ligt, besluit ze Amerika achter zich te laten en te genieten van een welverdiende vakantie. Geen zin hebbend in een zon-zee-strand vakantie besluit ze van huis en te ruilen met de Engelse Iris.

Bekijk de trailer van ´The Holiday´
what happens in vegas romantiekWhat Happens in Vegas (2008)

Jack en Joy ontmoeten elkaar in Las Vegas, diezelfde avond besluiten ze, stomdronken, met elkaar te trouwen. Wanneer ze de volgende ochtend wakker worden en hun vergissing bemerken, willen ze zo snel mogelijk scheidden, probleem is echter dat ze diezelfde ochtend de Jackpot winnen, en de rechter die hen moet scheiden van mening is dat ze eerst maar eens een poosje moeten samenwonen, om te vinden of het echt niks kan worden.

Bekijk de trailer van ´What Happens in Vegas´


romantische komedie the proposalThe Proposal (2009)

De New Yorkse publisher Margaret dreigt wegens een verlopen visa te worden uitgezet naar Canada. Om deportatie te voorkomen, dwingt ze haar assistent Andrew, van Amerikaanse afkomst, met haar te trouwen. Andrew gaat akkoord op voorwaarde dat hij promotie krijgt. De immigratiedienst vertrouwt het zaakje echter niet, en houdt het stel goed in de gaten, waardoor Margaret gedwongen mee moet op familieweekend met Andrew.

Bekijk de trailer van ´The Proposal´500 days of summer romcom500 Days of Summer (2009)

Wanneer Tom door zijn vriendin Summer aan de kant wordt gezet, gaat hij alle gebeurtenissen gedurende hun 500 dagen durende relatie langs in de hopend op antwoorden waarom het mis ging.


Bekijk de trailer van ´500 Days of Summer´
angel-a romantiekAngel-A (2005)

Wanneer het de ex gedetineerde André maar niet lukt om zijn schulden af te lossen, heeft hij er schoon genoeg van en besluit hij een eind aan zijn leven te maken. Wanneer hij op de brug staat, klaar om te springen, springt er ook net een vrouw van de burg. André springt haar achterna, en redt de vrouw, wat het begin wordt wonderlijke relatie.

Bekijk de (Duitse) trailer van ´Angel-A´britse romantiek bridget jonesBridget Jones Diary (2001)

Het leven van de 32 jarige Bridget Jones is een puinhoop, ze drinkt teveel, rookt als een schoorsteen en is tot overmaat van ramp nog steeds vrijgezel. Bridget begint een dagboek, in de hoop zo meer grip op haar leven te krijgen.

Bekijk de trailer van ´Bridget Jones Diary´

adam sandler 50 first dates50 First Dates (2004)

Henry Roth maakt het zichzelf niet gemakkelijk, hij wordt namelijk verliefd op Lucy. Lucy is een leuke meid maar lijd door een ongeluk aan geheugenverlies, waardoor ze geen nieuwe herinneringen kan aanmaken Deze aandoening betekend voor dat zodra ze gaat slapen, alle herinneringen van die dag gewist worden. Aan Henry de moeilijke taak om dus elke dag opnieuw hart te veroveren.


Bekijk de trailer van ´50 First Dates´American reunion beste romantische filmAmerican Reunion (2012)

De vriendengroep uit de American Pie reeks is inmiddels opgegroeid en enigszins volwassen geworden. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst weer na 10 jaar op de schoolreünie in East Great Falls.  Oude verhalen worden opgehaald en het duurt dan ook niet lang voor het weer uit de hand loopt.

Bekijk de trailer van 'American Reunion'definitely mayby romantische comedyDefinitely, Maybe (2008)

Wanneer het 10-jarige dochtertje van Will Hayes vragen aan hem begint te stellen vanwege zijn ophanden zijnde scheiding, besluit hij haar zijn complete, wel gekuiste, liefdesgeschiedenis te vertellen, niet wetend welk effect dit op hemzelf zal hebben.

Bekijk de trailer van ´Definitely, Maybe´
Natuurlijk zijn er meer romantische komedies dan de hierboven vermelde titels, het is ook niet zo dat deze titels de allerbeste zijn, dat is immers smaakgevoelig. Omdat er meer dan genoeg leuke romantische komedies zijn, hebben we inmiddels een vervolg op deze lijst gemaakt, deel 2 vind je nu dus hier

Heb je zelf nog goede suggesties die in deze lijst thuis zouden horen? Laat het ons dan weten en laat een reactie achter. Veel kijkplezier!


- De leukste romantische komedies, deel 2
- De beste romantische films
- De beste thrillers van de laatste jaren
- De beste romantische films van 2014
- De beste mystery thrillers
- De leukste animatiefilms

 Updated 12/1/2015


Deel op Google Plus

About Unknown

    Blogger Reactie
    Facebook Reactie

1 reacties:

  1. Hey leuke site! Je hebt een paar goede ouwe movies hier op je website! Ik zal wel vaker terugkomen om te kijken of je nog wat nieuws heb op je website!Heb j site gebookmark!

    BeantwoordenVerwijderen