Beste horrorfilms van de laatste jaren | Weekendvoer: Films, Series, Games, Boeken en meer!

Beste horrorfilms van de laatste jarenDeze keer een overzicht van de beste horrorfilms die de laatste jaren geproduceerd zijn, geen klassiekers dus, deze verdienen hun eigen lijst. In deze lijst vind je voornamelijk films van Amerikaanse en Britse afkomst, niet omdat ze alleen in die landen maar goede horror maken, maar omdat veel van de topfilms op horrorgebied al vermeld staan in het overzicht van beste Franse en Japanse horrorfilms.


saw beste horrorfilmsSaw (2004)

De film waarmee het allemaal begon. 2 mannen ontwaken in een voor hun onbekende ruimte. Ze zijn vastgekend aan een stalen pijp, en het enige middel waarmee ze zichzelf kunnen bevrijden is een zaag, een zaag die echter niet geschikt is om mee door metaal te zagen.

Bekijk de trailer van 'Saw'
Bestel 'Saw' op Dvd of Blu-ray


sinister nieuwe horrorfilmSinister (2012)

Ellison Oswalt, een schrijver van misdaadromans kampt met een gebrek aan inspiratie. Hij besluit te verhuizen naar een huis waarvan de vorige bewoners vermoord zijn in de hoop nieuwe ideeën op te doen, hij krijgt echter meer dan hem lief is wanneer hij op een doos vol oude video-opnames stuit, achtergelaten door de vorige bewoners.

Bekijk de trailer van 'Sinister'dawn of the dead goeie horrorDawn of the Dead (2004)

Een groep overlevenden van een wereldwijde plaag die mensen in vleesetende zombies veranderend, worden gedwongen te schuilen een een groot, verlaten winkelcentrum.

Bekijk de trailer van 'Dawn of the Dead'
Bestel 'Dawn of the Dead' op Dvd of Blu-ray
planet terror goede horrorfilmsPlanet Terror (2007)

Internationale titel: Grindhouse: Planet Terror
Wanneer een experimenteel biologisch wapen wordt losgelaten op de bevolking, veranderen duizenden mensen in bloeddorstige vleesetende zombies. Aan een groep overlevenden de taak de zombies te stoppen, en de veroorzaker van dit alles te grijpen.

Bekijk de trailer van 'Planet Terror'
Bestel 'Planet Terror' op Dvd of Blu-ray


pop skul beste horrorPop Skull (2007)

Wanneer Daniels relatie op de klippen loopt, gaat hij kapot aan liefdesverdriet. Om de pijn te verzachten slikt hij diverse pillen om maar verdooft te blijven. Al deze medicatie kan niet goed voor iemand zijn en het duurt dan ook niet lang voor de eerste waanideeën de kop op steken.

Bekijk de trailer van 'Popskull'zombieland horror/komedieZombieland (2009)

De wereld is overgenomen door zombies, en er zijn slechts een handvol overlevenden te vinden. Wanneer de voorzichtige Columbus de roekeloze Tallahassee ontmoet, besluiten ze hun krachten te bundelen. Wanneer ze later ook nog twee zussen tegenkomen wordt de kans op overleving steeds beter....toch?

Bekijk de trailer van 'Zombieland'
Bestel 'Zombieland' op Dvd of Blu-ray


289 days later zombie28 Days Later... (2002)

Wanneer Londen getroffen wordt door een mysterieus virus, verandert dit alle geïnfecteerden in bloeddorstige moordenaars. Een groep mensen overleeft het virus maar moet nu vluchten de kwaadaardige hordes.

Bekijk de trailer van '28 Days Later'
Bestel '28 Days Later' op Dvd of Blu-ray
eden lake horrorfilmEden Lake (2008)

 Een jong stel plant een romantisch weekendje weg. Ze besluiten een afgelegen huisje te huren aan een meer, omringd door prachtige bossen. Eenmaal op de locatie worden ze echter lastig gevallen door een groep tieners. Het treiteren begint al snel uit de hand te lopen met alle gruwelijke gevolgen van dien.

Bekijk de trailer van 'Eden Lake'
Bestel 'Eden Lake' op Dvd of Blu-ray


the ring beste horrorfilmsThe Ring (2002)

De jonge journaliste Rachel gaat op onderzoek uit wanneer er geruchten opduiken over een mysterieuze videoband. Een ieder die deze band zou zien zou binnen een week sterven. Rachel gelooft aanvankelijk weinig van de geruchten, totdat er daadwerkelijk doden beginnen te allen. Een race tegen de klok begint wanneer blijkt dat haar zoontje ook de band heeft gezien.


Bekijk de trailer van 'The Ring'
Bestel 'The Ring' op Dvd of Blu-rayamerican psycho beste horrorfilmsAmerican Psycho (2000)


Patrick Bateman heeft het goed voor elkaar, hij heeft een goed uiterlijk, een goede baan en is intelligent. Zijn leven zou perfect zijn als hij niet 1 probleempje had: zijn maniakale moordneigingen.

Bekijk de trailer van 'American Psycho'
Bestel 'American Psycho' op Dvd of Blu-raythe descent horrorfilmsThe Descent (2005)

Een groep jonge vrouwen gaan op expeditie in een nog niet in kaart gebracht grottenstelsel. Het gaat echter mis waardoor de vrouwen vast komen te zitten. Terwijl hun voorraden slinken moeten ze snel een andere uitweg zien te vinden, ze stuitten echter op aanwijzingen dat ze niet de enige zijn die door dit stelsel kruipen.

Bekijk de trailer van 'The Descent'
Bestel 'The Descent' op Dvd of Blu-ray


 

tucker and dale horrorkomedieTucker and Dale vs Evil (2010)

Tucker en Dale, 2 vrienden, gaan samen op vakantie in de bergen. Hun vakantie krijgt echter een andere wending wanneer ze door een groep naburige kampeerders worden beschuldigd van moord. De confrontatie loopt volledig uit de hand en Tucker en Dale moeten vluchten voor hun leven.

Bekijk de trailer van 'Tucker and Dale vs Evil'
Bestel 'Tucker and Dale vs Evil' op Dvd of Blu-raywhat lies beneath horrorWhat Lies Beneath (2000)

Claire's enige dochter gaat op kamers wonen. Hoewel Claire hier goed mee om lijkt te gaan begint haar man Norman zich zorgen te maken wanneer Claire vertelt dat ze de laatste tijd stemmen en vreemde geluiden in huis hoort. Norman overtuigt Claire ervan om hierover te praten met een therapeut, waarvan zij het advies krijgt om contact te zoeken met hetgeen de geluiden veroorzaakt. Dit blijkt echter niet een heel goed advies.


Bekijk de trailer van 'What Lies Beneath'
Bestel 'What Lies Beneath' op Dvd of Blu-ray


Een lijst als deze is eigenlijk nooit compleet, er zijn altijd goede horrorfilms die er niet niet tussen staan, daarom is het ook zo prettig dat je een reactie kan achterlaten, dan kan je deze lijst namelijk zelf uitbreiden en je kennis delen. Schroom niet en vertel ons welke horrorfilm de beste is, het wordt gewaardeerd.

De horrorfilms van 2012
Beste horrorfilms uit Thailand
Zuid-Koreaanse horrorfilms, koude rillingen gegarandeerd
Japanse horror, das pas eng!
Franse horrorfilms, en de nachtmerries volgen vanzelf
De Beste Scandinavische Horror Films
Spaanse horror films, slapeloze nachten gegarandeerd
Deel op Google Plus

About Unknown

    Blogger Reactie
    Facebook Reactie

2 reacties:

  1. Leuke lijst! Misschien zitten hier nog leuke films bij voor in de toekomst. Klik hier voor alle horror films van 2014. Veel kijkplezier haha;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cool. Ben het zeker eens met de horrors op deze lijst. Ik ken alleen Pop Skull niet, maar die zal ik voordragen op de volgende horrornacht :)

    BeantwoordenVerwijderen