Beter in je vel

Blog

Het is een moeilijk jaar. Iedereen is geraakt door de pandemie, of dit nu door het virus zelf is of door de maatregelen die getroffen worden om het virus in te dammen. Heel veel Nederlander geven ook aan dat ze neerslachtig, somber zijn door de pandemie. Er zijn dus niet alleen fysieke en financiële gevolgen, maar ook veel mentale gevolgen. Door de pandemie is er weinig naar uit te kijken en veel mensen raken depressief. Dit kan serieuze gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om toch actieve stappen te nemen om positief en lekker in je vel te blijven zitten. In dit artikel bespreken we hoe je beter in je vel kunt komen.

Eet gezond, sport veel

De gezondheid van je lichaam, heeft grote gevolgen voor de gezondheid van je geest. Daarom is het belangrijk dat je zo veel mogelijk sport en gezond eet. Het kan door de situatie voor veel mensen aantrekkelijk zijn om veel en ongezond te eten als ‘comfort food’. Maar alhoewel dit op de korte termijn goed voelt, zal het de situatie op de lange termijn alleen maar erger maken. Gebruik daarom ook geen alcohol of drugs als je last hebt van negatieve emoties. Het is geen probleem om een wijntje te drinken op een vrolijke avond, of tijdens de weekafsluiting over Zoom een biertje te drinken. Maar ga niet veel drinken om de somberheid van de corona crisis te vergeten. Als je merkt dat je te vaak en te veel drinkt dan is het een goed idee om Alcoholverslaving hulp in te schakelen. Doe dit als er sprake is van alcoholmisbruik. Hulp bij verslaving is niks om je voor te schamen.

Geef structuur aan de dag

Aangezien velen van ons nu voornamelijk thuis werken kan het zomaar gebeuren dat er niet echt meer structuur tijdens de dag is. We staan op en zitten de hele dag op dezelfde plek voor de laptop. Daarom is het belangrijk dat je een duidelijke structuur aan je dag geeft. Maak onderscheid tussen werktijd en vrije tijd. Neem ook nu en dan een korte pauze en ga buiten een stuk wandelen. Op deze manier heb je toch nog verschillende omgevingen tijdens je dag.

Praat met een professioneel

Als je echt merkt dat het mentaal niet goed gaat, kan het ook helpen om met een psycholoog te gaan praten. Steeds meer mensen doen dit tegenwoordig en het kan ontzettend helpen wanneer je met jezelf in de knoop zit.

Geef een reactie