De realiteit ontsnappen

Blog

Ik heb het zelf erg druk deze tijd. Ik studeer en werk er nog naast. De laatste tijd is het erg hectisch op werk dus ik draai veel meer uren. Hierom heb ik minder tijd voor mezelf maar die probeer ik toch te vinden. De rust voor jezelf, even nergens aan denken en even de stress van je schouders aflaten. Op deze manier kan ik even tot mezelf komen en even tot rust komen en even doen alsof er niks anders aan de hand is. Ik zet dan mijn telefoon uit zodat ik niet gestoord kan worden.

Tot rust komen

Maar wat doe ik dan om tot rust te komen? Ik ga altijd fietsen. Heerlijk door de stad met een klein briesje. Hier kijk ik dan naar alles wat er gebeurt en wat iedereen doet. Dan zie je wat iedereen doet in het leven en dan kan je gewoon toekijken. Wanneer je bij een mooie plek komt dat een foto waard is, stop je even. Kijk je om je heen en schiet je een mooi plaatje. Een kleine herinnering aan de tijd met jezelf en een mooie foto voor in het fotoboek.

Nu is het anders

Maar nu heb ik een vriend, nu is het nog minder tijd voor mezelf. Maar toen kwamen we op een leuk idee. We zouden ook samen kunnen gaan fietsen door de stad. Samen gezellig even alles vergeten en samen praten over de toekomst en wat we willen doen. Maar hiervoor had hij wel een fiets nodig. Zijn vorige is namelijk gestolen. Dus we gingen maar online kijken naar een nieuwe fiets. Zo ging ik online en zocht ik naar “stadsfiets heren”. Al snel kwam ik uit bij de fietsvoordeelshop. Hier kon ik handig filteren in wat we naar zochten. Het merk, de prijs, versnellingen, lichaamslengte, verlichting, kleurgroep, type aandrijving en nog meer. Ook werd er aangegeven hoeveel voor je erop had. Dan weet je precies wat je bespaart en of je het niet te duur vindt. Tijdens het kijken wilde hij toch voor een sportief model gaan. Om te testen of hij de fiets wel goed vond kon dat gewoon bij de winkel. En kan je net als bij een auto een testrondje maken.

“Onszelf”

Nu hij ook een fiets heeft kunnen hij en ik samen fietsen. We begonnen in de ochtend vroeg en fietste door de stad, langs het bos en stopte bij een leuk plekje in de stad om even wat te eten. Daarna gingen we weer door naar huis en moesten we weer aan de slag. Maar we waren heel even de realiteit ontsnapt.

Geef een reactie