strand

sportieve strandactiviteiten

Blog

Je kent het vast wel, je loopt heerlijk op het strand met het gezin en de hond en opeens komt er een gigantische groep hardlopers langs je rennen. Je zou bijna denken dat deze mensen elkaar op het strand waren tegen gekomen. Niks is minder waar, dit zijn georganiseerde runs door meestal een sportschool. Dit gebeurd vaak in het weekend omdat de meeste runners dan vrij zijn. Er is vaak een afspreek punt, dit gaat alleen nooit echt goed.

 

 

 

Nieuwe methodes van de sportschool

Laatst sprak ik een vrouw die ook erg fanatiek mee doet aan de runs op het strand. Respect hoor, mij zie je niet zo snel rennen. Laat staan op het strand. Zij vertelde mij dat er altijd een afspreekpunt is omdat het anders erg onoverzichtelijk werd. Haar sportschool gebruikt een beachvlag met het logo van de sportschool.
Op de beachvlag stonden dan ook de tijden van vertrek en uiteraard de website van de sportschool. De beachvlag viel vooral op door de felle kleuren, je kon er niet zomaar langs lopen. Sinds haar sportschool dit systeem hanteert gaat het bijna altijd goed om de groep bij elkaar te krijgen.
Het is ook het eindpunt van de run. Vanaf daar kon je nog de pijnlijkste meters naar je auto lopen.
Mijn hond vindt het overigens erg interessant en besloot mee te rennen de afgelopen keer, fijn, ik moest dus ook rennen op het strand.

 

 

 

Veel beachvlaggen op het strand

Het woord beach betekend uiteraard strand, dat snap ik. Het valt mij alleen op dat er met de jaren steeds meer vlaggen zijn bijgekomen. Ze staan nu niet alleen maar bij horecagelegenheden aan het strand maar de vlaggen worden steeds meer gebruikt als reclamevlag. Dan staat er opeens random een vlag geparkeerd in het zand met een bedrijf voor auto’s. Dat snap ik dan weer niet. Ik heb het strand altijd gezien als onafhankelijke plek waar je met je gezin tot rust kunt komen. In de zomer uiteraard niet want dan lig je handdoek aan handdoek maar in het laagseizoen is er geen kip. Ergens vind ik het wel slim bedacht van bedrijven. Ik denk ook dat hier geen controle op zit dus de bedrijven kunnen er neerzetten wat ze willen. Goede doelen zouden hier ook hun vlag neer kunnen zetten. Als ze er maar geen collectanten bij zetten om de mensen nog een paar euro lichter te maken. Gewoon een beachvlag met een website waarop je zou kunnen doneren. Wie weet, misschien spreekt dit veel mensen aan.

Geef een reactie