voorkom diefstal en inbraak met een mistgenerator

Blog

Er zijn misschien wel duizenden soorten beveiligingssystemen op de markt. Van camera’s, alarmen tot het middel waar ik het vandaag over ga hebben – mistgeneratoren. Een mistmachine is misschien niet het beveiligingssysteem die meteen bij je opkomt wanneer je opzoek gaat naar een passend systeem, maar wel een zeer effectieve manier voor het bestrijden van inbraak of diefstal. In deze blog meer over deze vorm van misdaad preventie.

Hoe werkt een mistgenerator

Voor het aanschaffen van een mistgenerator is het belangrijk om te weten hoe de machine werkt. De mistmachine kan op verschillende manieren worden geactiveerd. Allereerst heb je de methode waarbij er een alarmsysteem aan te pas komt. In samenwerking met een alarmsysteem loopt niet alleen de kamer vol met mist, maar wordt er tegelijkertijd ook een signaal naar hulpdiensten gestuurd. Daarnaast is er nog de optie om de machine zelf te activeren met een knop. Zoals de naam al zegt, helpt een mistgenerator bij diefstal door de ruimte te vullen met een dikke laag mist. De mist zorgt ervoor dat de ongenodigde gast niks meer kan. Handig om te weten is dat de chemische mist geen schade kan brengen aan materialen.

De voordelen van een mistgenerator

Er zijn veel verschillende soorten beveiligingssystemen, van camera’s, alarmsystemen tot infraroodlasers,  elk systeem heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder benoem ik een aantal voordelen van een mistgenerator:

  • Een mistgenerator kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere beveiligingssystemen. Zoals hierboven al kort genoemd, kan de machine worden geactiveerd in combinatie met een alarmsysteem. Het alarmsysteem stuurt tegelijkertijd een signaal naar de mistgenerator en de alarmcentrale. Het wordt de inbreker onmogelijk gemaakt om te stelen en de autoriteiten worden ingeschakeld.
  • De mistmachine kan van ruimte tot ruimte verplaatst worden. Dit is vooral handig bij de verhuizing naar een ander pand. De machine kan worden gedemonteerd en opnieuw worden geplaatst in de nieuwe ruimte
  • Zoals vaak wordt gedacht, kan een mistmachine alleen worden ingezet voor het beschermen van kostbaarheden. De mistmachine kan echter ook worden ingezet voor het beschermen van personen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een winkelroof.

Er zijn verschillende mistmachines verkrijgbaar, geschikt voor kleine en grote ruimtes, tot de mogelijkheid van een mobiele machine voor in  bewegende ruimtes zoals een vrachtwagen of container. Doe goed onderzoek naar het soort mistmachine passend bij uw ruimte n de methode tot het activeren van de generator. Vraag om deskundige hulp voor het beste resultaat en een goede beveiliging van jouw kostbaarheden. Er is immers niets belangrijker dan een veilige omgeving voor wonen en werken. 

Geef een reactie