betonplex

Maak het met betonplex!

Blog

Betonplex, de ideale oplossing voor veel problemen. Jammer genoeg kent niet iedereen dit product, terwijl het zoveel mogelijkheden hebt. Traditioneel gebruikt in de bouw, voor het bouwen van huizen, maar ik heb er zelf inmiddels al hele andere toepassingen voor gevonden! Zo heb ik laatst mijn aanhangwagen gefixt met betonplexplaten. Hoe ik dat heb gedaan? Ik vertel het je graag. Sharing is caring immers!

Wat is betonplex

En nog veel belangrijker. wat kan je er mee doen? Betonplex is een plaatmateriaal dat bestaat uit meerdere fineerlagen. Het plaatmateriaal is voorzien van een epoxylaag. Deze harde laag vormt een waterdichte afwerking. Hierdoor is een extra behandeling niet nodig. Deze platen worden veel gebruikt bij het maken van bekistingen. Bekistingen worden weer gebruikt bij het storten van beton. Door de gladde afwerking van het betonplex is het plaatmateriaal uitermate geschikt voor het storten van beton. Niet alleen voor beton storten is het materiaal erg geschikt. Ook voor aanhangwagens, flightcases, dierenhokken, bedrijfswagens is het materiaal geschikt. Dit komt doordat het materiaal hard is en ‘veel kan hebben’. De toplaag van het betonplex is erg glad en mede daardoor tegenwoordig ook geschikt voor interieurwerk. Ik heb het dus laatst ingezet voor mijn verrotte aanhangwagen en hij is weer gloednieuw!

Hoe het begon..

Ik was laatst dus bezig met mijn aanhangwagen aangezien er een verhuizing op komst was en ontdekte al snel dat de bodem en zijkanten van mijn aanhangwagen verrot waren. Direct heb ik het plaatwerk verwijderd en ben op zoek gegaan naar nieuwe betonplex platen. Ik wist niet welke soort het beste was, dus ik vroeg wat jongens op een forum om advies.

Er werd mij hardhouten betonplex aangeraden dus die heb ik gelijk online besteld. Toen ik ze eenmaal binnen had (ze werden thuisbezorgd, scheelde mij weer sjouwen), kon ik aan de slag. Zo heb ik ze natuurlijk uitgetekend, op maat gezaagd en gemonteerd. Het resultaat was prachtig, mijn aanhangwagen staat er weer fier bij! Net op tijd voor de verhuizing van mijn dochter, die voor het eerst op kamers gaat. Nu kan je dit fantastische materiaal ook voor andere doeleinden inzetten en daarom ben ik er zo enthousiast over geworden. Ik denk er aan om het hondenhok van onze trouwe viervoeter, te vervangen voor eentje die ik zelf ga maken met betonplex. Ik heb het ontwerp al op de tekentafel liggen en heb hoge verwachtingen. Zoals ik al zei; ‘Fantastisch spul!’.

 

Geef een reactie