Weekendvoer voor de dieren

Blog

Op 4 oktober is het dierendag. De dag om jouw dier te verwennen. Maar ook door het jaar mag je extra lief zijn voor je dier. Je hoeft niet te wachten tot die ene dag in het jaar om lief voor je dier te zijn. Het kan er wel eens bij inschieten. Doordeweeks ben je druk bezig met werk, sporten en het huishouden. In het weekend heb je vaak meer tijd of kun je meer tijd vrij maken. Het moment dus om jouw dier extra te verwennen.

Aandacht

Het klinkt voor de hand liggend, maar geef je huisdier wat extra aandacht. Knuffel hem, aai hem, kroel met hem. Vooral katten en honden vinden het heerlijk om met hun baasjes te spelen. Je kunt speeltjes kopen maar je kunt ze ook zelf maken. Voor katten is een prop aluminiumfolie al voldoende om een leuke tijd mee te hebben. Voor honden kun je met touw een speeltje knopen en samen stoeien.

Borstelen

Uitgebreid borstelen is dé manier om je huisdier extra te verwennen! Naast honden en katten, vinden knaagdieren het ook vaak fijn om geborsteld te worden. Het is ook functioneel want door je dier regelmatig te borstelen, kun je klitten minimaliseren of zelfs voorkomen.

Socialiseren

Als jouw dier sociaal is, breng hem dan in contact met anderen. Je kunt je huisdier meenemen naar de kinderboerderij als ze dat toestaan. Ook kun je afspreken met andere eigenaren van dieren om een contactmoment te hebben. Zo kunnen konijnen met elkaar buiten spelen en honden stoeien met hun vriendjes en vriendinnetjes. Katten zijn hierin wat kritischer maar dezelfde rassen van katten gaan daarentegen wel goed samen.

Wandelen

Een hond moet je dagelijks uitlaten maar in het weekend kun je ervoor kiezen een extra lange wandeling te maken. Je kunt naar een andere plek gaan zoals een meertje of het strand zodat jouw hond ook kan zwemmen. Als jouw kat alleen maar binnen is, kun je deze aan een lijntje mee naar buiten nemen. Ook konijnen kun je of aan een lijntje doen of in een rennetje zetten op het gras. Lichaamsbeweging maakt niet alleen mensen maar ook dieren blij.

Snoepjes

Het weekend is het moment om je hond of kat een extra lekkere maaltijd voor te schotelen. En wist je dat er zelfs gezonde taartjes en koekjes voor je huisdier bestaan? Naast het standaard hondenvoer en kattenvoer kun je ze een snack of een beloning geven. Je kunt ervoor kiezen om je dieren met vers voedsel te verwennen, maar let er dan wel op dat je dier ertegen kan. Bepaalde producten kunnen namelijk schadelijk zijn. Zo is chocolade dodelijk voor honden en koemelk kan katten diarree geven. Tegenwoordig bestel je alle soorten dierenvoer eenvoudig online bij een dierenwinkel.

Geef een reactie