Glucosamine

Glucosamine

Blog

In mijn badkamer staan een hoop spullen. Zo veel, dat ik het overzicht soms een beetje verlies. Ik heb een rekje met handdoeken, waarvan er geen een bij elkaar past, ik heb make up tassen vol oude make-up die ik niet wil weg gooien voor het geval dat, en mijn wasbak staat vol met potjes vol vitammines en mineralen zoals Glucosamine, zodat ik tóch een gezond kraakbeen onderhoud in al deze rotzooi.
Mijn vriend wordt er gek van, hij ziet het liefst dat ik alles weggooi, maar heel vee dingen komen ineens toch van pas, Zo heb ik altijd een extra toiletrol houder voor het geval dat deze toiletrol houder ineens stuk gaat. Nou is hij van antiroestvrijstaal, maar toch.

Mijn potjes vol vitamines en mineralen kan ik absoluut niet weg doen. Ik geloof heilig in de werking van voedingssupplementen en ik denk ook dat wij als vegetariërs soms wat voedingsstoffen te kort komen. Deze kan je dan het beste aanvullen door extra pilletjes te slikken. Daar is niks engs aan; hartstikke veilig en draagt bij aan een goede gezondheid. Mijn oma zweert bij Glucosamine, maar die at het door héél veel garnalen te eten. Het schijnt namelijk ook in garnalen te zitten, en zij schrokte een Albert Heijn bakje per dag naar binnen, het liefste met wasabi mayonaise!
Omdat wij vegetarisch leven, kunnen wij natuurlijk geen kleine schaaldieren naar binnen stoppen. Gelukkig heb je nu ook Glucosamine pillen op plantaardige basis. Ik zeg je één ding: mijn oma kon een muntje van de grond rapen met gestrekte benen, en als ik mijn veter wilde strikken voordat ik deze pillen slikte, kraakten mijn enkels, knieën, en soms nog een oor!

Oke, met behulp van mijn vriend heb ik veel troep weggedaan en als ik heel eerlijk ben, ziet de badkamer en rustiger en schoner uit. Het felblauwe douchegordijn is vervangen door een witte, de handdoeken liggen nu op kleur gesorteerd en alle extra make-upjes hebben we weg gegooid. Toen ik moest nadenken wanneer ik voor het laatst die felrode lippenstift of dat oude wenkbrauw potlood had gebruikt, kon ik het me niet meer heugen. Reden om het weg te doen dus! Maar de potjes met vitamines en mineralen blijven staan, pontificaal boven op de wasbak. En ik heb zelfs mijn vriend meegekregen om ze ook te slikken, het kan tenslotte geen kwaad. Opgeruimd staat netjes!

Geef een reactie