dakgoot reparatie

Besteed klusjes zoals dakgoot reparatie uit!

Blog

De zomer is de ideale tijd om weer klusjes in en rondom het huis uit te voeren. Het is niet bitter koud, het sneeuwt niet en er is weinig kans op een slechte bui (in zowel mens als regenbui). Klusjes zoals dakgoot reparatie schieten er vaak bij in, waardoor je in de winter met de gebakken peren zit. In de herfst vallen alle blaadjes van de bomen en begint het weer flink te waaien en te regenen. Hierdoor waaien alle bladeren de dakgoten in, waar ze door de zon en regen gaan fermenteren. Dit zorgt voor een vieze brij die de dakgoten verstopt. Voor je het weet, resulteert dit in een pittige lekkage, zodat je vieze vlekken op de muren krijgt en instabiele plafonds. Wees het voor!

De zomer staat voor mij voor onbeperkt genieten, met een strand stoel of kussens van de bank en een handdoekje erop heerlijk in de tuin, balkon of het terras liggen. Zon. Rust. Stilte. Als je je ogen sluit, hoor je vogeltjes in de verte kwetteren. Je voelt de zon branden op je huid, en naast je staat een fles ijskoud water. Heerlijk. Niets moet, alles kan. Alhoewel…er moet eigenlijk van alles. Dit is namelijk de perfecte timing om de fiets eens in elkaar te zetten, zodat je lekker rondjes rond het bos kan fietsen. Dat is wel ideaal in dit weer. Ook nu je toch tijd hebt, kun je meteen even de tuin bijhouden en sproeien en knippen. Moet wel in de zomer gebeuren, voor volgend jaar de planten niet meer opkomen. En als laatste de verschrikkelijke dakgoten…. gelukkig kun je tegenwoordig voor elk klusje een klusjesman of vrouw inhuren. Die heb je via het internet zó gevonden. Je kunt ze uitkiezen via het internet, een bedrag afspreken en een afspraak maken, en dan komen ze naar je toe. Ze moeten wel naar je toe komen, natuurlijk. Je kan moeilijk met een dakgoot op de fiets. Oja, die fiets moest ook nog gemaakt worden…

Terwijl het klusje gefixt wordt, lig ik languit in de tuin. Ik heb een ijskoude fles water, de klusjes man heeft een hete kop koffie en zonnebrand, en daar zijn we mooi klaar mee. Hij blij, ik blij. Sommige klusjes kun je heus wel zelf, maar kun je net zo makkelijk uitbesteden. Vergeet niet dat je maar korte tijd kan genieten van de zomer hier in Nederland…en dit keer zonder lekkage in de winter!

Geef een reactie