Makita

Makita: lekker verbouwen in het weekend

Blog

Ik houd van klussen. Op TV wel te verstaan. Ik ben echt dol op klusprogramma’s waarin diverse teams strijden om een mooie prijs. Ondertussen knappen ze de ene na de andere kamer fantastisch op en soms verbouwen ze zelfs complete woningen. De kandidaten doen dat met bloed, zweet en tranen. Sommigen zijn niet eens gezegend met kluservaring. Ze stappen erin en hopen er het beste van. Ik benijd ze niet. Het begint al bij het afbreken van het oude spul waarbij een hoop stof vrij komt. Dan volgen vreselijke klussen als schuren, vloeren leggen, tegelen en verven.  Enig om naar te kijken, maar ik hoef het niet per se zelf te doen. Eigenlijk zelfs liever niet. Ik neem de programma’s op en bekijk ze met een flinke bak chips als weekendvoer op de bank. Wat altijd duidelijk wordt in deze klusprogramma’s is dat goed materiaal essentieel is. Goed materiaal zoals gereedschap van Makita.

Makita: degelijk gereedschap uit Japan

Makita is in 1915 opgericht door Mosaburo Makita. Hij begon met de verkoop en het repareren van licht, draagbaar gereedschap dat werd aangedreven door elektriciteit, zo hebben ze makita boormachines maar ook makita heggenscharen, In 1935 werden zijn apparaten voor het eerst over de grenzen verkocht en wel aan de toenmalige Sovjet Unie. Daarna braken er zware tijden aan rond de Tweede Wereld Oorlog. Het bedrijf moest verhuizen om te voorkomen dat het werd gebombardeerd. Maar Makita kwam dit goed te boven en in de jaren die volgende groeide het bedrijf gestaag. Eerst in Japan zelf, maar later ook naar het buitenland naar landen zoals Australië, Canada en Nederland. Zuid-Amerika volgde ook en ondertussen vierde Makita elk jubileum groots met in 2015 natuurlijk het honderdjarig bestaan. Inmiddels is dit grote, internationale bedrijf niet meer weg te denken uit de klusmarkt. Ook in Nederland kun je makkelijk aan hun gereedschap komen. Makita is jouw klusvriend bij elke reparatie of verbouwing.

Klussen in het weekend

Dat verbouwen en klussen doen wij Nederlanders trouwens voornamelijk in het weekend. Dan trekken we massaal naar bouwmarkt of meubelboulevard om ons huis een beetje op te pimpen. Ik kan het zelf nauwelijks geloven, maar er zijn veel mensen die het gewoon super leuk vinden om aan de gang te gaan met boor en schuurmachine. Gelukkig maar want daardoor is ook mijn woning leuk geworden. En mijn weekendvoer? Nou, ik kijk wel gewoon op TV hoe anderen verbouwen en Makita gereedschap gebruiken. Dat is voor mij goed genoeg!

Geef een reactie