Wat te doen in de zonnige weekenden

Blog

Langzaamaan wordt het steeds weer een beetje warmer en het duurt niet lang meer voor het voorjaar aanbreekt. Aangezien het in dit land niet erg vaak warm weer is, moeten we er vol van genieten als de zon wel een keer doorbreekt. In deze blog geef ik daarom ideeën voor leuke activiteiten voor tijdens zonnige weekenden. Zo kun je volop genieten van de warmte die eraan zit te komen!

Maak een boswandeling

Breekt het zonnetje door, maar is de temperatuur nog een beetje matig? Dit soort weer maken we vaak genoeg mee in Nederland. Het grootste deel van de zonnige weekenden in het voorjaar zal er zo uit gaan zien. Met dit soort weer is het maken van een boswandeling perfect! Veel mensen zullen door de frisse temperatuur nog binnen blijven zitten. Doe dit niet! Geniet van de heerlijke zon door de natuur in te gaan. Zolang je je warm genoeg aankleedt, is het helemaal niet zo koud en de frisse lucht zal je goed doen. Heb je kinderen? Dan zou je deze wandeling eventueel nog kunnen combineren met een leuke activiteit in het bos. Zo is er in het Amsterdamse Bos bijvoorbeeld een klimpark dat leuk is voor kinderen, maar ook voor jezelf! Dit uitje kun je dan mooi afsluiten bij het pannenkoekenrestaurant.

Bezoek een pluktuin

Het voorjaar is dé tijd om een pluktuin te bezoeken. Weet je niet wat dit is? Een pluktuin is een tuin waar je je eigen bloemen of fruit mag komen plukken. Vaak wordt dit gecombineerd met een workshop achteraf. Ben je bijvoorbeeld bij een bloemenpluktuin, dan kun je vaak een bloemschikcursus krijgen met de bloemen die je zelf geplukt hebt. Bezoek je een fruitpluktuin? Dan kun je na afloop bijvoorbeeld appeltaart bakken. Pluktuinen zijn vaak alleen in de lente en zomer open, dus pak je kans zodra de eerste zonnestralen doorbreken!

Haal de BBQ tevoorschijn

Deze activiteit is vooral geschikt voor wanneer de temperaturen ook weer wat beginnen te stijgen. Zodra dit het geval is, is het tijd om de barbecue weer eens onder het stof vandaan te halen. Ook al moet je nog een jack aan, barbecueën zorgt voor dat heerlijke zomerse gevoel. Je kunt er zelfs voor kiezen om familie of vrienden uit te nodigen of een buurtbarbecue te organiseren. Zo kun je iedereen mee laten genieten van deze zomerse activiteit! Zelf haal ik minstens 1 keer in de lente onze grote Kamado BBQ tevoorschijn en nodigen we de hele straat uit. Dit is enorm gezellig en iedereen krijgt spontaan zin in de zomer.

Geef een reactie