Pochets

Pochets, de ultieme manier om jouw outfit af te maken!

Blog

De meest minimale details kunnen al voor de complete uitstraling van een outfit zorgen. Zo is dit ook het geval bij pochets. Het is een kleine accessoire met een grote impact op jouw look. Met het gedurfde zogenoemde doekje kunnen mannen zich makkelijk onderscheiden zonder dat ze heel veel verschillende kleuren pakken hoeven te kopen. Een pochet kun je dus dragen bij je pak. Maar, het dragen van dit mode item doe je niet zomaar. Dat doe je alleen maar als je veel zelfvertrouwen hebt. En een goed gevoel voor stijl uiteraard. Ben jij die persoon met zelfvertrouwen en een goed gevoel voor mode? Dan raad ik je zeker aan om dit item aan te schaffen. Pochets zijn te verkrijgen in verschillende soorten, kleuren en varianten. Dit zodat je pochets kan dragen voor elk soort pak, maar ook kan afstemmen op je manchetknopen of das.

Pochets combineren met je outfit

Oorspronkelijk werden pochets enkel aan je outfit toegevoegd als je een smoking droeg. Door de jaren heen is dit iets versoepeld en kunnen pochets op verschillende manieren worden gebruikt. Tegenwoordig kan je een pochet bij elk pak dragen. Met pochets kan je ervoor zorgen dat jouw outfit in één keer een persoonlijke touch krijgt. Deze persoonlijke touch kan enerzijds een opvallend accent zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een subtiel en stijlvol accent. Doordat je zoveel kanten op kan met verschillende pochets, maakt het dit item zo bijzonder. Ook kan je een pak verschillende uitstralingen geven, slechts door je pochet te veranderen. Wanneer je pochets wilt combineren bij jouw outfit is het wel altijd goed om te kijken wat matcht bij je outfit. De pochet is namelijk niet bedoeld om volledig in de schijnwerpers te staan. Wel zijn pochets ervoor bedoeld om net even dat nonchalante elegantie aan je look te geven.

Hoe vouw je een pochet?

Een pochet kan je op meerdere manieren dragen. Ook kan het item op meerdere manieren vouwen. Door vouwtechnieken te combineren creëer je steeds weer een andere look. Je kan zelf een eigen creatie maken maar hierbij ook nog een aantal vouw tips. Zorg ervoor dat de vouw recht en strak is voor formele gelegenheden. Voor casual gelegenheden mag je iets minder strak vouwen. Het belangrijkste bij het vouwen is om je pochet subtiel te houden. Het moet een elegante aanvulling zijn op je outfit en geen item dat in de volledige schijnwerpers staat.

 

Geef een reactie