Zonder verkeersregelaar geen evenement

Blog

Als er een evenement bij jou in de buurt georganiseerd wordt, moet je maar eens goed kijken. Er is altijd een verkeersregelaar aanwezig op iedere straathoek, bij ieder zebrapad en bij het parkeren. En dat is niet voor niets. Zeker een evenement waar veel publiek op af komt, zoals de Westfriese Markt in Schagen, de Pride in Amsterdam of de Kerstmarkt in Harlingen, kan wel wat ondersteuning gebruiken. Mensen komen misschien wel voor het eerst in Schagen, Amsterdam of Harlingen en dan is de weg ook nog eens niet open. Of de aanwijzingen van de TomTom kloppen tijdelijk niet doordat de optocht net door die ene straat loopt. Om dan een grote chaos te voorkomen worden verkeersregelaars ingezet.

Verkeersregelaar worden is leuk!

De opleiding via Binck.nl duurt maar een paar dagen en dan kun je als verkeersregelaar aan het werk. Door de opleiding te volgen leer je heel veel. Over het verkeer in het algemeen, de verkeersregels, de uitzonderingen en natuurlijk over het veilig houden van verkeersdeelnemers en, bijvoorbeeld, wegwerkers. Want dat is waar de baan van verkeersregelaar om gaat. De veiligheid van alle verkeersdeelnemers garanderen. Of dit nu gaat om fietsers, wandelaars of, inderdaad, wegwerkers. Zij vertrouwen op jou!

Een opleiding met baangarantie, waar vind je dat nog?

Nou, bijvoorbeeld door de opleiding tot verkeersregelaar te volgen. Er zijn altijd te weinig verkeersregelaars en dus heb je, na het met goed gevolg afleggen van je opleiding, altijd een baan. Het voordeel van het werk als verkeersregelaar is dat je lekker buiten bent, je staat iedere keer weer op een andere plek en met een andere reden het verkeer te regelen. De ene keer omdat er een carnavalsoptocht voorbij komt, dan weer een demonstratie en een andere keer zorg je dat een bepaald baanvak vrijgehouden wordt zodat de wegwerkers veilig aan de gang kunnen gaan. Verkeersregelaars hebben een mooi beroep!

Je maakt nog eens wat mee als je het verkeer staat te regelen

De ene keer sta je dus langs de kant bij een wielerronde om te voorkomen dat mensen zomaar even de weg oversteken, de andere keer sta je het verkeer in goede banen te leiden omdat de verkeerslichten het niet doen. In alle gevallen een belangrijke job! Want wat als er een brandweerauto of een ambulance met gillende sirene en blauwe lichten aan komt racen? Dan moet jij zorgen dat deze, ondanks de afzettingen, toch zo snel en veilig mogelijk door kan rijden.

Geef een reactie