zeilkleding

Lekker watersporten in het weekend. Denk om goede zeilkleding

Blog

We hebben de eerste lente achtige dagen weer achter de rug zitten. De tijd dat het gelijk weer gaat kriebelen om lekker buiten actief te zijn. Eén van die zaken die je buiten kunt doen is lekker op het water bivakeren. Bijvoorbeeld door te gaan zeilen op een jacht. Hiervoor heb je goede zeilkleding nodig. Binnen de zeilkleding zijn er uiteraard heel veel mogelijkheden. Het hangt af van welke zeilsport je gaan beoefenen en in welke weersomstandigheden je gaat zeilen. Je hebt dus best wel wat uit te zoeken om erachter te komen wat er allemaal nodig is. In dit blog proberen we dat voor je op een rij te zetten. Lees snel verder.

Wat valt allemaal onder zeilkleding?

Het meest verkochte kledingstuk binnen de zeilkleding is de zeiljas. Als de temperaturen enigszins behagelijk zijn en de omstandigheden niet te wild dan kom je vaak met alleen een zeiljas prima uit de voeten. Je kunt deze jas herkennen aan een grote kraag en de stevige stof. Deze stof is in ieder geval waterdicht, maar ook vaak ademend gemaakt. Dit omdat je vaak nog best hard moet werken op een zeiljacht. Als de stof niet ademend is dan ga je snel zweten en ben je alsnog zeiknat en kun je het koud krijgen als je minder actief bent. Naast dit is er verschil in de zeiljas met een geïntegreerd zwemvest of niet. Deze integratie zie je niet vaak meer omdat er nu reddingsvesten zijn die zich automatisch opblazen als je in het water terecht komt. Er zit een element in die bij aanraking met water en lucht gaat produceren. Naast de jas is er vaak een bijbehorende zeilbroek. Zeker als het wat harder waait is dit geen overbodige luxe. De meeste zeilbroeken zien eruit als een soort van tuinbroek. Zo kan je niet snel nat worden en zakt je broek ook niet snel af.

Zeilkleding voor zwaardere omstandigheden

Als de omstandigheden echt zwaar zijn en de kans groter is dat je te water raakt is wat andere zeilkleding vereist. Iets wat dan veel gebruikt wordt is het zogenaamde droogpak. Bij de nek, enkels en polzen zitten rubber manchetten en dit zogenaamde droogpak is voorzien van een waterdichte rit. Je kunt hier goed warm in blijven en als je te water raak blijf je droog. Zodoende raak je niet snel onderkoeld als je te water raakt. Je blijft hier ook wat langer warm in dan bijvoorbeeld het wetsuit.

Geef een reactie