cbd olie

CBD olie voor een betere nachtrust

Blog

Jarenlang heb ik gezocht, getobd, van dokter naar dokter gelopen en nooit was het me gelukt om een middel of oplossing te vinden voor mijn slapeloosheid. Uiteindelijk was ik verslaafd aan de slaapmedicatie en ten einde raad. Die pillen waren ook niet de oplossing, want ik kwam niet in mijn rem-slaap terecht. Met als gevolg dat ik altijd moe was en ondertussen een angststoornis had opgelopen door de hele situatie. Toen kwam het moment dat ik door de stad liep en een flyer kreeg over CBD olie. Ik was allereerst sceptisch en wilde het foldertje weggooien, maar iets in mij hield mij tegen. Ik heb uiteindelijk het foldertje in mijn binnenzak gestopt en een week later kwam ik hem weer tegen. Ik besloot CBD olie kopen om het uit te proberen. Ik had namelijk alles al geprobeerd en het flyertje beweerde dat CBD olie werkt bij slapeloosheid. Ik het er geen seconde spijt van!

Wat is CBD olie?

CBD, voluit cannabidiol, is een werkzame stof die wordt gewonnen uit bladeren en bloemtoppen van industriële hennep (vezelhennep), een hennepvariant die legaal geteeld wordt. Het wordt verkocht als voedingssupplement, in de vorm van olie en capsules, en als bestanddeel van andere producten, bijvoorbeeld verzorgingsproducten bij huidproblemen. Hoewel nog niet alles wetenschappelijk vaststaat, biedt de olie volgens gebruikers ondersteuning bij veel lichamelijke en geestelijke klachten. Denk aan stressgerelateerde klachten, in- of doorslaap problemen, stemmingswisselingen tijdens en na de overgang, neerslachtigheid en diverse pijnklachten. Ook mensen met ADHD, de Ziekte van Parkinson, migraine en reumatische klachten  melden positievere ervaringen met CBD-olie. Er zijn nog geen wetenschappelijke aanwijzingen dat de olie aandoeningen geneest. Wel kan het helpen om klachten als gevolg van bepaalde medicijnen te verminderen. Veel artsen zijn in ieder geval enthousiast over de therapeutische werking ervan.

Wat doet het voor mij?

Wat heeft CBD olie voor mij gedaan? Letterlijk mijn leven teruggegeven! Ik slaap weer, heb bijna geen last van anstklachten en voel me stukken gelukkiger. Na een week gebruik begon ik goed te slapen. Ik viel makkelijker in slaap en sliep het klokje rond! Na een week heb ik de dosis wat verlaagd, omdat ik zoveel sliep, alsof ik wat in te halen had! En dat had ik zeker! Nu heb ik een vaste lage dosis en slaap ik eigenlijk bijna altijd goed. Als ik echt veel stress heb voor iets, blijft het nog wel lastig, maar ik kan je zeggen dat ik 80% meer slaap dan voorheen en wat mij betreft is dat een wonder!

Geef een reactie