Trampoline

Lekker naar buiten en bewegen met een trampoline

Blog

Terwijl ik deze blog schrijf straalt de zon buiten en is het echt weer om lekker buiten te spelen. Mijn kinderen houden erg van buitenspelen en bij elke temperatuur boven het vriespunt rennen ze de hele dag buiten rond. Om ze in de zomervakantie lekker lang zoet te houden in de tuin, heb ik besloten een trampoline te kopen. We hadden altijd een kleine trampoline, maar nu de kinderen groter worden wilden we graag een grotere kopen. Zo kunnen ze lekker de hele zomer buiten spelen en rondrennen, en krijgen ze in ieder geval genoeg beweging. Nu nog hopen dat het de hele zomer zulk mooi weer blijft als nu! Als dat het geval is, kan de vakantie van de kids niet meer stuk!

Wat voor soorten trampolines zijn er?

Ik was nog redelijk nieuw in trampoline wereld, maar er zijn heel erg veel verschillende trampolines! Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende formaten te verkrijgen. Daarnaast is er nog een verschil of je een trampoline wilt ingraven in de tuin, of dat je een trampoline op het gras wilt zetten! Daarnaast kun je ook trampolines kopen met net of zonder net. Wij hebben besloten om de trampoline te laten ingraven. Zo kunnen de kinderen niet te hard vallen, maar hoeven ze niet met een net om de trampoline te springen! Je hebt dan natuurlijk wel een gat in je tuin als hij ooit weggaat, maar daar maken we dan een vijver of vuur-pit van!

Waar koop ik een trampoline?

Trampolines kopen doe je of nog in een tuin winkel, of online! Wij hebben gekozen voor online, omdat je dan een mooi overzicht hebt over het hele aanbod, je recensies kunt lezen, je prijzen kunt vergelijken, en je simpelweg meer keuze hebt dan in een winkel. Je bent niet klaar met enkel het springgedeelte aanschaffen. Een doek om er overheen te spannen als hij niet wordt gebruikt houdt het toestel mooi schoon. Ook heb je beugels nodig waar hij op staat, mocht je hem niet ingraven! Alles wat je nodig hebt is vaak te vinden op een enkele site, wat online shoppen ontzettend handig maakt! Ook wordt het toestel dan gewoon thuisbezorgd, en hoef je hem niet in de auto te vervoeren.

De veiligheid van een trampoline

Waar ouders natuurlijk direct aan denken als ze een springtoestel voor hun kinderen kopen is of het wel veilig is! De trampolines die in Nederland verkocht worden voldoen allemaal aan de Europese veiligheidsnormen. De beschermrand zorgt ervoor dat de springveren niet bloot liggen voor kinderen om op te vallen. Een veiligheidsnet is een extra mogelijkheid die er voor zorgt dat kinderen niet van de trampoline afvliegen! Tot slot hebben veel toestellen inmiddels ook een randkussen die helemaal over de vering en het gat tussen de veren en het doek ligt. Zo kunnen er geen voeten tussen de veren of in het gat komen!

Geef een reactie