dutchheadshopsalvia

Een krachtige plant, de salvia plant.

Blog

Planten met een medisch effect of planten waar je van gaat hallucineren. Planten die niet in Australië legaal is voor gebruik maar in sommige landen wel, zoals Nederland. Er zijn verschillende planten waarmee je de kosmos kan verkennen. En dan hebben we het niet over met een ruimteschip naar de ruimte gaan. Maar over het ontdekken en het ondergaan van een trip.

Salvia Divinorum, een plant met een zeer krachtige plantaardige hallucinogeen. De plant heeft een vierkante, holle stengel. Net als eigenlijk alle planten zijn de bladeren groen. De bladeren variëren tussen de grootte van 10 tot 30 centimeter. Niet als alle andere planten bloeit de Salvia vaak, eigenlijk maar zelden. En dan ook echt maar zelden. Maar wanneer de plant bloeit maakt hij witte bloemen met een paarse kelk aan.

Salvia divinorum behoort tot de lipbloemenfamilie. Deze plant komt in het wild ook voor, in het Mazatec gebergte in Oaxaca in Mexico. De plant groeit hier in schaduwrijke en vochtige gebieden.

Een plant met een lang bestaan

De salvia plant bestaat al duizenden jaren, maar met een bijzondere functie. De plant werd gebruikt bij religieuze rituelen en dat bij de Mazatec-indianen. Hierbij werd de plant gekauwd door de medicijnmannen. Wanneer de medicijnmannen de Salvia plant kauwde ontstond er een langere en aanhoudende maar milder effect dan bij het westelijke gebruik waar het werd gerookt.

Een plant met een effect

Het roken van de extracten van de salvia plant kan leiden tot dissociatie en intense hallucinaties. Dit komt snel op wanneer je het rookt en duurt ongeveer vijf tot tien minuten. De meeste gebruikers van de plant ervaren hierbij een prettige ervaring. Denk hierbij aan een prettige en soms een spirituele ervaring ermee ervaren. Door verschillende gebruikers wordt het ook als beangstigend ervaren.

De plant is in Nederland legaal te verkrijgen in verschillende sterktes van extracten. De plant is echter niet overal legaal verkrijgbaar, zoals in Australië en in sommige staten van Amerika.

Salvia is een krachtige plant, daarom wordt er aangeraden dat onervaren gebruikers te beginnen met bladeren. Deze zijn minder sterk dan de extracten.

Tot zover bekend is de plant Salvia bij gebruik niet verslavend. Echter moet het product in een veilige omgeving gebruikt worden en dat er minstens een persoon nuchter in de buurt is wanneer de plant gebruikt wordt.

Wil je de Salvia plant gebruiken om te ontspannen? Bestel of haal het bij een goede leverancier.

Geef een reactie