Zomervakantie

Ultieme vrijheid met een fly & drive vakantie

Blog

Letterlijk vertaald betekent fly & drive natuurlijk ‘vliegen en rijden’. Een fly & drive vakantie begint in Nederland steeds populairder te worden. Het is een combinatie van een vliegreis met een roadtrip en tussenstops in hotels.

Wat is er inbegrepen?

De fly & drive opties zijn vaak basispakketten met alles er in. De vlucht naar je bestemming, de huurauto en de hotels zijn inbegrepen. Een groot voordeel is dat de huurauto vaak al bij aankomst op het vliegveld klaar staat. Je kunt dus gelijk de auto in en naar je eerste verblijf toe rijden.

Waarom zou je een fly & drive vakantie boeken?

Het is natuurlijk een hele vrijheid om met de auto een vakantieland te verkennen. Je kunt zo de cultuur echt opsnuiven in de wetenschap dat je altijd weer weg kunt met de auto. Veel reizigers hoeven niet zo nodig een hele week in hetzelfde hotel te verblijven en gaan liever op pad. Deze reissoort is juist voor hen een uitkomst.

Je bent niet helemaal op jezelf aangewezen. Een echte roadtrip houdt vaak in dat je zelf een route moet uitstippelen. En dit kan nogal eens mis gaan. Er zullen velen geweest zijn die onderweg zijn verdwaald of bijvoorbeeld een kleine onderschatting hebben gemaakt in de afstand van een route. Hotels worden door de reisorganisatie vooraf al geboekt. Daarbij is er dan vaak een uitgebreide routebeschrijving inbegrepen, met een indicatie van hoe lang de reis zal duren.

Het is ook mogelijk om maar een deel van de reis te voorzien van hotelreservering. Zo kun je ook voor kiezen om een gedeelte van de reis onderweg te overnachten. Je zou dan in het begin en aan het einde van je vakantie een hotel kunnen plannen om bij te komen van alle ervaringen. Eigenlijk ben je dus vrij om de reis te plannen zoals jij het wilt.

Er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan een vakantie met huurauto. Let bijvoorbeeld goed op de verkeersregels in het betreffende land. Ook zijn een internationaal rijbewijs, de valuta van het land en de nodige verzekeringen, zaken die je van tevoren beter uitgezocht kan hebben.

Waar te boeken?

Vergelijk de verschillende aanbieders voor een goede deal. De basispakketten van een fly & drive zijn vaak voordelig, maar het is even zoeken. Reisaanbieders zoals WeFlyCheap bieden regelmatig hele aantrekkelijke kant-en-klare reizen voor de zomervakantie aan die zij vinden. Je kan bij WeFlyCheap ook een reis alert instellen. Wanneer de fly & drive die je wilt er op dit moment niet tussen zit, dan kun je via de reisalert instellen welke maand je wilt gaan reizen en voor welke prijs. Je krijgt dan een notificatie per e-mail of via Facebook wanneer deze reis, of iets vergelijkbaars, beschikbaar is. Handig!

Geef een reactie