Nieuwe laptop: waar moet je op letten?

Blog

Een nieuwe laptop aanschaffen kan nog wel eens wat uitzoekwerk kosten. Er zijn ten slotte zoveel verschillende modellen op de markt. En natuurlijk variëren al die verschillende merken en modellen ook aanzienlijk in prijs. Ik heb vorige maand een simpele HP laptop aangeschaft en ben er ontzettend tevreden mee. Maar misschien heb jij wel meer baat bij een Macbook. Hoe weet je welke laptop het beste bij jou past? En hoe vind je de perfecte laptop voor jou? In deze blog deel ik waar je op moet letten als je een nieuwe laptop koopt. En hoe je de beste laptop vindt voor de laagste prijs.

Raadpleeg een Prijsvergelijker

Allereerst moet je vaststellen waar jij de laptop precies voor gaat gebruiken. Ben je van plan om enkel e-mails te schrijven en Netflix te kijken? Dan ben je voor een paar honderd euro al gauw voorzien van een prima werkend apparaat. Maar als veel computergames speelt of met zware programma's als Photoshop werkt, dan kijk je toch wel naar een iets andere prijsklasse. Waar je de laptop ook voor gaat gebruiken, je wilt natuurlijk zeker weten dat je er niet teveel voor betaald. Ik maak meestal gebruik van een Prijsvergelijker om uit te zoeken waar de beste deals op dat moment te verkrijgen zijn. Websites die prijzen vergelijken zijn ontzettend handig, omdat ze je alle prijzen van verschillende webshops laten zien. Niet alleen voor laptops is een prijsvergelijker handig. Meestal kun je de prijzen vergelijken van wat je maar zoekt. Heel nuttig dus.

Geheugen en grootte

Als je weet waar je de laptop voor nodig hebt, is het tijd om te kijken naar de eisen waar die aan moet voldoen. Een van de dingen die belangrijk zijn is het aantal RAM geheugen. Tegenwoordig komen laptops standaard met 8 GB RAM-geheugen en dat is voor de meeste gebruikers voldoende. Echter zijn er veel mensen die liever voor 16 GB gaan om goed te zitten. Dan heb je nog de SSD-schijf. Het kost misschien wat meer, maar je gaat veel meer baat hebben bij een SSD-schijf dan een traditionele harde schijf. Je zult het merken aan simpele dingen zoals hoe snel je laptop op start of programma's laadt. Eventueel kun je ook gaan voor een SSHD, dat is een kleine SSD-schijf. Daarnaast kun je dan gebruik maken van een externe harde schijf voor grotere bestanden zoals foto's en video's.
Verder is de grootte van het scherm belangrijk. Laptopschermen zijn meestal tussen de 12 en 15 inch. Nu is een 15-inch scherm heel prettig om op te werken en om je favoriete Netflix serie op te kijken. Maar let wel dat 15-inch laptops over het algemeen een stuk zwaarder zijn in gewicht. Mocht je iemand zijn die veel onderweg is en de laptop nodig hebt, dan zou een 13-inch scherm ideaal zijn. Waar je jouw laptop ook voor gebruikt, zorg dat je verzekert bent van de beste prijs/kwaliteit verhouding en check het met een Prijsvergelijker!

Geef een reactie