rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: alvast wegdromen in het weekend

Blog

Bijna weekend. Ik tel alweer de dagen af. dat begint trouwens al op maandag. Ik ben, net als veel Nederlanders, dol op weekenden. Want in de weekenden droom ik van vakanties. In de vakanties ga ik op reis en snuif ik andere culturen op. En in de weekenden maak ik daar plannen voor. Eerlijk gezegd is de voorpret daarover al helemaal leuk. Het uitstippelen van de reis, het kijken naar video’s van anderen en dan dromen dat je er zelf al bent. Nadenken over wat je echt moet zien en wat je eventueel kunt laten schieten. En, als liefhebber van lekker eten, ook alvast opzoeken wat ik echt moet proberen en wat ik beter kan laten staan. Van de zomer staat een rondreis Sri Lanka op het programma. Ik geniet nu al van dat land.

Rondreis Sri Lanka: dat moet ik zien

Een rondreis Sri Lanka heb ik allang op mijn wensenlijstje staan. Het lijkt me zo’n prachtig land. Al weekenden lang struin ik op internet opzoek naar de must sees van dat land. Marco Polo noemde het het mooiste eiland ter wereld en dat geloof ik meteen als ik foto’s zie van de met palmen omringde stranden. Wat lijkt het me heerlijk om daar door het water pootje te baden of gewoon in het zand te liggen. En ik wil ook naar de theeplantages en nieuwe soorten thee leren kennen. Ik wil ook heel graag naar de stad Kandy waar een prachtige tempel staat. En natuurlijk moet ik daar ook het koninklijk paleis bezoeken. Ik houd van historie en ik hoop er veel te leren over de geschiedenis van het land. We hebben twee weken voor de rondreis Sri Lanka gepland, maar ik weet al googelend dat dit eigenlijk veel te weinig is. We zullen onderweg moeilijke keuzes moeten maken.

Bijna inpakken

Inmiddels heb ik alle voorbereidingen getroffen en is de rondreis Sri Lanka uitgestippeld. We hebben er zoveel zin in. Na weekenden van wegdromen gaan we al dat moois nu in het echt zien. Ik ben heel benieuwd of alle verwachtingen waar zullen worden. Maar het kan hoe dan ook niet anders dat we zullen gaan genieten in dit prachtige land. En als we dan terugkomen? Nou, dan gaan we in de weekenden nagenieten van al de foto’s en video’s die we dan gemaakt hebben. En van het fotoalbum dat ik online zal maken. Ook een leuke weekendbesteding. Maar nu eerst: op reis!

Geef een reactie