lekbakken

Ultiem genieten van mijn vrije tijd

Blog

In tegenstelling tot je misschien zou verwachten ben ik niet altijd zo’n levensgenieter geweest. Vrije tijd had ik niet echt, omdat ik continu met mijn werk bezig was. Op een gegeven moment ging het zo ver, dat is zelfs wakker lag ‘s avonds. Ik vroeg me dan af of de lekbakken wel goed gebruikt werden, hoe het met die ene order was afgelopen en waarom de kapotte herentoilet nog niet gemaakt was door de verhuurder. Kortom, ik nam mijn werk altijd mee naar huis. Deze blog heb ik onder andere gestart, om meer te genieten. Ik besloot weer vrije tijd te nemen. Maar hoe geniet je nou ultiem van die vrije tijd?

Ook echt vrije tijd nemen

Ik begreep het nooit. Allemaal vrienden uit mijn directe omgeving genoten optimaal van hun vrije tijd. Zelf zat ik regelmatig met de handen in het haar te overwegen om toch nog even langs de zaak te gaan. Ik snapte gewoon niet waar ik de mist in ging. Wat deed ik zo anders dan mijn maten? Op een gegeven moment wees iemand mij op de oorzaak: ik nam nooit echt tijd vrij om te ontspannen. Als ik eerder klaar was of een vrije dag nam, had ik vaak een hele waslijst met taken voor mezelf. Hierdoor bleef ik een soort in een gestreste bui hangen in plaats van dat ik tot rust kwam.

Ontdek jouw ontspanmoment

De eerste stap om echt ultiem te genieten van vrije tijd? Ook echt de tijd nemen om vrij te zijn. Ik moest al die gedachten van lekbakken, roosters en andere werkgerelateerde zaken achterwege laten. Dat was in eerste instantie best lastig. Normaal denk ik altijd wel ergens over na. Dat moest ik ineens allemaal loslaten. Om eerlijk te zijn vond ik het eerst zweverig klinken. Waarom zou ik dat moeten doen? Inmiddels zweer ik er heilig bij. Iedereen ontspant ook weer op zijn eigen manier. Ik? Ik geniet van bloggen, anime’s kijken of een gave comic lezen. Mijn vriendin daarentegen zweert heilig bij in bad gaan.

Werk echt achterlaten op werk

De zwaarste les die ik geleerd heb in mijn zoektocht naar ultiem genieten van vrije tijd? Werk achter te laten op werk. Dat was behoorlijk pittig. Gelukkig heb ik het uiteindelijk onder de knie gekregen. Mijn geheim? Alles op werk zo regelen dat ik nergens meer over na hoef te denken. Het gebruik van lekbakken bezorgde mij bijvoorbeeld veel slapeloze nachten. Ik werk namelijk in een sector waarbij het verplicht is om deze lekbakken te gebruiken. In de praktijk werd dit niet altijd even netjes gedaan. De oplossing? Ik heb eerst een lading lekbakken besteld van het juiste formaat en de correcte inhoud. Vervolgens heb ik de richtlijnen geprint en opgehangen in de opslagruimte. Nu denk je misschien: ja vast. Nou, ik kan je vertellen dat het echt een verschil heeft gemaakt!

Soms heb je een verse blik nodig of wat afstand om uiteindelijk echt ultiem te genieten van je vrije tijd – ik kan het weten.

Geef een reactie