Zwem altijd veilig met een zwemvest

Blog

Je voelt het frisse, zoute water overal om je heen. Het wordt elke keer weer ietsje kouder als je beweegt. De zon twinkelt over het oppervlak en je voelt de hand van je metgezel, die je zachtjes meeneemt om nog even verder te zwemmen. Zwemmen in de zee, is het niet heerlijk? Het is echter ook belangrijk om altijd veilig te zijn, zeker in een onvoorspelbare omgeving als de zee. Dus om ervoor te zorgen dat jij je weekenden of vakanties heerlijk, ongestoord en onbevangen door kan brengen in de zee, is er het zwemvest.

Zwemvest 101

Er is een belangrijk verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest. Een zwemvest wordt vaak gebruikt door watersporters en is slechts een drijfhulpmiddel. Het zorgt er alleen voor dat je als drager blijft drijven. Het gebruik van een zwemvest gaat er dus vanuit dat je je zelfstandig kan voortbewegen in het water en hier ook toe in staat bent. Een reddingsvest is meer dan alleen een drijfhulpmiddel; dit vest zal je ook omdraaien, mocht je op je buik in het water terecht komen. Deze functie heeft een reddingsvest omdat het bedoeld is voor mensen die in een staat van shock verkeren en hierdoor niet meer helemaal zelfstandig in het water kunnen functioneren.

Think about it

Denk dus goed na over wat je gaat doen in het water. Ga je surfen, wakeboarden, waterskiƫn? Zwem je vaker, maar is dit deel van de zee af en toe net te wild zonder assistentie? Dan is een zwemvest je beste oplossing. Als je onvrijwillig in het water terecht komt of iemand moet helpen, dan is een reddingsvest de aanrader.

Zwemvesten zijn misschien niet iets waar je meteen aan denkt, vooral niet als je vaker zwemt. Maar het is wel degelijk belangrijk dat je altijd veilig bent. De zee is erg onvoorspelbaar en een golf kan veel harder aankomen dan dat hij eruit ziet. Zwem dus veilig met een zwemvest!

Geef een reactie