Vieze douchegordijnen

Blog

Studentenwoning

Als student ben ik een aantal maal verhuisd tussen verschillende woningen. Het is typisch voor studenten om niet erg lang in dezelfde woning te blijven aangezien studenten vaak in niet zulke mooie woningen terecht komen. Daarom zijn studenten altijd op zoek naar een betere deal. Kleine kamertjes, gedeelde keukens en natuurlijk ook gedeelde badkamers horen bij het studentenleven. Het studentenleven is leuk en een mooie tijd in je leven maar het brengt natuurlijk ook een aantal nadelen met zich mee aangezien veel studenten niet al te veel geld te besteden hebben.

Douchegordijnen

De eerst studentenwoning waarin ikzelf terecht kwam was een flat uit de jaren zeventig, ofwel een zeer oude flat. Deze flat was dan ook erg vies aangezien ik de keuken moest delen met tien andere mensen en de keuken eigenlijk al jaren niet echt schoon meer te krijgen was. Je eten koken in een vieze keuken is niet het allerfijnst. Desondanks was dat niet het grootste nadeel. Het grootste nadeel was het delen van de badkamer. Zo’n oude badkamer die je met zoveel mensen moet delen voelt natuurlijk heel vies aan. Zeker als er gebruik wordt gemaakt van een douchegordijn. Een van de smerigste dingen die je in een badkamer kunt vinden is een oud douchegordijn. Een dergelijk douchegordijn wil je absoluut niet aanraken als je aan het douchen bent, desondanks gebeurd dit vaak helaas toch. Het was voor mij erg fijn toen ik van woning veranderde en een andere optie kreeg.

Een beter alternatief

Alhoewel ik uitkeek naar een douchegordijn voor mezelf omdat ik dan in ieder geval niet in de viezigheid van een ander hoefde te douchen kreeg ik in mijn nieuwe woning nog een betere optie. In plaats van een douchegordijn had ik een bad. Natuurlijk is er niet elke dag de tijd om in bad te gaan zitten dus er was ook een douche in het bad geïnstalleerd. Het mooie was dat in plaats van een douchgordijn was er een badwand. Een badwand is een glazen afscheiding die veel schoner en ook makkelijker schoon te houden is dan een douchegordijn. De badwand was ook nog verstelbaar waardoor ik zelf kon bepalen hoe de badwand stond. Dit is wanneer er mensen met verschillende lengten douchen erg handig. De badwand geeft de badkamer en woning ook meteen een luxere en duurdere uitstraling. Samen met dit voordeel was een ander voordeel dat het bad ook voorzien was van een luxe afwerking waardoor, ook al was het een relatief goedkope studentenwoning, vooral de badkamer toch heel modern en luxe was.

Geef een reactie